GTranslate

daenfifrdeitnoptessv

Login Form


Kitesurfing er en af de nemmeste Boardspots at komme igang med, men også en af de mest farlige hvis man ikke forstår krafterne i kiten, og hvordan man kontrolerer dem.

Princippet er simpelt, man bruger en drage som dem vi kender fra barns ben af med 2 liner og 1-2 m2 "sejl" der skaber kraften. En kitesurfdrage er blot 10-15 m2, og har kraft nok til at at hive en mand på 100kg 15m op i luften, og lade ham svæve 50-100m. gennem luften. Og den spænder vi os så fast til!

 Guide til nye Kitesurfere: http://www.swiflet.com/dksejl/kite/sikkerhed/1/

 

 

Disse krafter i en kitesurfingdrage gør, at ingen bør begive sig igang med en rigtig kitesurfingdrage, før man har forstået og modtaget undervisning i de mest basale ting vedr. sikkerhed ved kitesurfing.

Da al leg med kitesurfing kites foregår på vandet, bør man ligeledes have en forståelse for havet, og de spilleregler som gør sig gældende på havet for alle som bruger det.

Generelt er der masser af gode ting man kan læree inden man begiver sig ud og finde den kiteskole man vil tage sit grundkursus hos.

Tag forbi din lokale kitebutik, og få en snak med personalet. Hvilke strande sejler folk på i dit område, og i hvilke vindretninger. Køb dig en trainer kite, og hyg dig med den på den strand i dit område hvor kitesurferne mødes og få et godt kendskab til de spots og de mennesker som bruger dem. Når det keder dig at flyve trainer kite, så kombiner det med et skateboard, så har du udfordring nok til en tid. Find dig en ordentlig dragt der passer dig, varme og bevægelsesfrihed er altafgørende for en god start.

Tag ud og svøm i havet, det er vigtigt for dig at du kan slappe af når du befinder dig i havet, kender du dine egne grændser og evner, vil du kunne modtage undervisning og bruge mindre energi og tid på det at være i vandet, og mere tid på at lærer selve kiten at kende.

Kitesurfing er ikke en billig sport. Gør dig klart fra starten af hvad dit budget er til, og tag hellere og vent 3 måneder extra på de sidste $$, da noget af det vigtigste er at du efter kursus kommer hurtigt vidre ud og træne, hvis du vil have fuld valuta for dine timer med en instruktør.

Mht. sikkerhed er de to vigtigste stykker udstyr du skal investere i en hjelm og en svømmevest. Svømmevesten er lovpligtig, hjelmen burde være det. Du finder ingen seriøs kiteskole eller kite-instruktør, som vil undervise dig uden svømmevest og hjelm. Nogle steder stiller skolen / instruktøren dette til rådighed, andre steder skal du selv have det med. Under alle omstændigheder skal du bruge det efter dit kursus, når du skal ud på egen hånd.