GTranslate

daenfifrdeitnoptessv

Login Form

Kitesurferens Blog - Riders2Riders

Her kan du læse Nyheder fra KBDK-Kitetour-Nonprofit arrangementer, samt poste dine egne blog indlæg. Der stilles krav om at indholdet er egenproduceret og der er minimum et tilhørende blog billede og 200 tegn. Forhandlerprofiler kan ikke benytte "Rider2Riders"

Kitesurfing Mauritius

Kitesurfing Mauritius - spottet hedder: Le Morne

Mauritius er super lækkert; fantastiske hvide strande, god dykning/snorkling, masser af liv under vand -  paradis! Foruden det er paradis, for turister – så er det ekstraordinært for kitesurfere J Mellem maj og november er der typisk 80 % vindsikkert og bølgerne ruller flot ind. KSP lagde tilmed turen forbi i 2012.

Fladt vand, mindre bølger, store bølger – og så på 1 spot. Det er netop dette spot jeg har valgt at beskrive i dette rejse indlæg. Bemærk, der er mange andre kite spots rundt på øen, men dette er om Le Morne, der ligger i sydspidsen af Mauritius.

Le Morne kitespots

b2ap3_thumbnail_IMG_3488_Snapseed_20130213-164115_1.jpg

Det største kitesurf område på Mauritius er ved Le Morne. Dette store område dækker blandt andet to perfekte fladtvand-spots, som er perfekt for begyndere til øvede kitesurfere der leder efter et sted for progression. Gode IKO-kvalificerede instruktører er at finde på disse strande, de kan tage dig til next-level hvad enten du er begynder, eller skal til at lege med bølger! De har også en Rescue-Boat, som kan hjælpe dig mod et mindre beløb.

Jeg kan lide at sejle bølger, så foruden fladtvandsspot byder Le Morne på forskellige bølger at sejle. Bemærk at Mauritius/Le Morne spottet ligger inde for et rev. Revet varierer så det betyder at der er forskellige måder at bølgerne bryder på ved selv samme spot!

Lad os kigge på hvad Le Morne blandt andet tilbyder:

 

Little reef - wave

b2ap3_thumbnail_2.jpg

Denne bølge er cirka 0,5 til 1 meter og begynder venlig. Den bryder ved en blanding af sten og koraller, men stadig med lidt afstand mellem bølgerne, fungerer bedst med side-offshore vind Little reef er omkring 400 meter fra stranden, og er dermed det bølge spot ved Le Morne der er tættest ved stranden. Som der kan ses på billedet er Le Morne kendetegnet ved fladt vand ud fra stranden, hvor der ca. 400+ meter ude starter bølger.

Manawa - wave

b2ap3_thumbnail_The-Spot.png

Ca. 2 km ud fra stranden og forbi revet, er bølgen Manawa. Den er for de avancerede samt ekspert kitesurfere.  Det er en imponerende bølge, der synes at fortsætte i lang tid. Manava bølgen er ikke så hurtig samt tube agtig som One-eye. Selvom at Manawa er steppet før One-eye har den dog et alvorligt ry.

One-eye - wave

One Eye er for ekspert kitesurfers. En virkelig hurtig bølge - Den bryder på et lavvandet Coral Rev, som man ikke skal ramme i et wipeout, Fungerer ved højvande. Du skal være rigtig god for at kitesurfe One-eye, det var på denne bølge at deltagerne ved KSP konkurrerede i 2012. 

Derudover er der nogle andre bølger der brækker på spottet, som kan ses i billedet ovenover.

Bemærk: Der er stærk strøm ved Le Morne, så brug hovedet når du surfer der!

 

Accommodation– Palm Apartments

Når man er på Mauritius og vil bo tættest på Le Morne, så bor man ved Palm Apartments. Det er indbegrebet af ægte mauritiansk Surf stemning. Man bor op ad det berømte Le Morne mountain, der med stjernerne opover er et vidunder.

Det er også her at man bor tættest på Le morne Kite spot, uden at skulle indlogere sig på et 5 stjernet hotel. Ved Palm Apartments bor man omtrent 500 meter fra det første Kitespot.

 b2ap3_thumbnail_Kort.png


I lejligheder kan man selv stå for madlavning, da alle er indrettet med køkken og dertilhørende. Leje af lejligheden er billigt i forhold til hvad man får for prisen, og så har man en udsigt som denne, efter en god kitesession J

b2ap3_thumbnail_IMG_2325.JPG

Manageren på hotellet er yderst hjælpsom, har været ved Le Morne i 10+ år, så hvis man skal have råd om alt fra leje af bil til vindforhold på dagen vil han altid være der med et smil. For yderligere information, kan de kontaktes gennem deres website: www.mauritiuspalms.com

God fornøjelse J

 

Generelle Links:

Palms apartments: http://www.mauritiuspalms.com/

http://locations.splocs.com/kitesurf/loc/le_morne.html

Når vinden drejer til øst som kan ske, så er tricket at køre op ad kysten til Riambel: http://locations.splocs.com/kitesurf/loc/riambel.html

 

Kitetour mangler hænder.
Vil du være Kitesurf Instruktør i 2013?