GTranslate

daenfifrdeitnoptessv

Login Form

Kitesurferens Blog - Riders2Riders

Her kan du læse Nyheder fra KBDK-Kitetour-Nonprofit arrangementer, samt poste dine egne blog indlæg. Der stilles krav om at indholdet er egenproduceret og der er minimum et tilhørende blog billede og 200 tegn. Forhandlerprofiler kan ikke benytte "Rider2Riders"

Bagasbas - nær Boracay

 

Alternativ til Boracays kite-motorvej

Se til højre ... se til venstre ... se til højre, og SÅ op på board'et. Hvis der da ikke kommer en kiter flyvende forbi, inden man når afsted. Øen Boracay i Filippinerne er en stor og tropisk oplevelse for kitere, begyndere som øvede, og det nyder mange danske kitere hver vinter. Men Bulabog Beach, hvor man sejler på Boracay, er også lidt af en motorvej af kites i myldretiden. Som begynder (som jeg er) kan det være stressende at begive sig ud på brættet, når bugten er fuld af drager. Øvede bemærker også ofte, at de savner plads til at udfolde deres tricks.

Og plads kan man få, hvis man bevæger sig ud på andre Filippinske spots. Efter Boracay rejste jeg videre til hovedøen Luzon og faldt tilfældigvis over en helt ny kite shop ved et spot med mange muligheder.

Mikes Kites ligger på Bagasbas Beach fire kilometer fra byen Daet på den sydlige del af Luzon, kaldet Bicol.

Da jeg var der sidst i januar 2008, var vi kun to kitere plus shop'ens instruktør, John.

Og hvor meget plads har man så at boltre sig på?

- Spottet er et kombineret bølge og lagune spot. Der ligger en lagune, hvor vandet altid er helt fladt og som kan bruges ved højvande. Ved stranden er der bølger, ofte store. Instruktør John kører desuden gerne gæster til et tredje spot en halv times kørsel fra Bagasbas Beach. Her er der uanet plads og kun små bølger (som selv en begynder kan sejle på).
Jeg kan kun anbefale at tage til Bagsabas Beach for at kite surfe. Selv om der også er ulemper ved spot'et. De væsentligste ulemper er, som jeg ser det:

Det regner ofte i vindsæsonen. Rigtigt ofte!

Den halve times kørsel til det største spot kan gøre kite-turen til lidt af en udflugt. Selv om der kun er ti minutters gang til lagunen, kræver det også en køretur i kite shop'ens jepney for at fragte udstyr. Så man er afhængig af John. Men han kører altså gerne!
Man skal ikke forvente Boracays palmestrand og tropeidyl. Bagasbas Beach ligner mere en dansk strand med gråt sand og lav bevokning. Landsbyen er faldefærdig og har kun få restauranter med få, enkle lokale retter. Og der er ingen vilde Boracay-barer.

Til gengæld er bonus ved Mikes Kites og Bagasbas Beach:

Pladsen!

At de lokale er ekstremt venlige
At der er billigt. Det er billigere at leje udstyr end på Boracay. Mad og overnatning (jeg betalte 30 kroner for et værelse hos Alvinos) er også billigt.
Stranden er også et bølgesurf spot. Så hvis vinden svigter, kan man leje et surfbræt i stedet.

Sæson: Om vinteren, hvor der er østenvind. Ligesom på Boracay.
Bagasbas Beach ligger cirka otte timer i bus fra Manila. Køb en billet til Daet.
Tjek priser, fotos og find kontakt-informationer på: www.mikes-kites.com

Hilsen Mette Iversen

Punta Cana, caribien
Coche - af Salomon 2008