GTranslate

daenfifrdeitnoptessv

Login Form

Kitesurferens Blog - Riders2Riders

Her kan du læse Nyheder fra KBDK-Kitetour-Nonprofit arrangementer, samt poste dine egne blog indlæg. Der stilles krav om at indholdet er egenproduceret og der er minimum et tilhørende blog billede og 200 tegn. Forhandlerprofiler kan ikke benytte "Rider2Riders"

10 gode råd

1. Som nybegynder(e) skal man aldrig starte uden en erfaren kitesurfer ved sin side. Risikoen for at man kommer til at lave fejl der koster en meget dyrt, er overhængende. Det bedste man kan gøre, er at starte med et af de efterhånden mange kurser som bliver udbudt forskellige steder rundt omkring i landet.

2. Kitesurf aldrig på for lavt vand! Selvom det er rart at man bare kan gå lige ud i strandkanten og hoppe op på boardet, skal man dog erindre at det kan medføre stor skade, hvis du selv eller boardet bliver trukket hen over sand og sten i et rasende tempo. Og du må aldrig overveje at springe hvis du kan bunde ­ selvom det tit kan være fristende. Hvis man falder fra 5 meters højde med knækkede liner ned på en halv meter vand, så kan de fleste godt se resultatet.

3. Kitesurf aldrig i fralandsvind. Det er umuligt at komme ind hvis der sker noget. Derudover kan det været meget svært at komme det sidste stykke ind under land hvis man skal krydse ind. De springende styrker og retninger under land er ikke ligefrem en kitesurfers kop te, når han skal krydse.

4. Kom aldrig for tæt på stenmoler og andre "hårde" ting. En tur efter kiten over stenmolen, og man skal være glad hvis man kan gå derfra. Forsøg heller aldrig at gå ned over stenmolen med kiten oppe i luften, da et uventet vindstød kan føre dig hen over molen.

5. Kom aldrig for tæt på badende gæster og andre sejlsportsfolk. De værste hændelser sker igen hvis kitesurferen bliver udsat for en uventet vindpåvirkning, der kan sende ham op til 100 meter ned af vinden. Hold derfor altid god afstand til de andre på og ved vandet.

6. Tjek altid dit udstyr inden du går på vandet. Der er ikke noget værre end defekter som man først opdager når man står med benene i vandet. Skift hyppigt din "chicken loop" ­ depowerlinen, hvis du har sådan en.

7. Hold altid dig selv og andre langt væk fra linerne. Specielt hvis du ligger i vandet, skal du gøre alt for at holde dig fri af linerne. Et uventet vindstød, eller en bølge, kan sende kiten til vejrs og påføre dig stor skade.

8. Som nybegynder kan det altid anbefales at købe kiteudstyret hos en anerkendt kitesurfing forhandler. Hvis du alligevel bevæger dig ud på det mere grå marked, skal du alliere dig med en erfaren kitesurfer, der kan være med til at gøre dine valg sikre.

9. Tag aldrig større kite på, end du kan håndtere. Det er meget ubehageligt at være overpoweret med kite, da den sagtens kan løfte dig fri af vandet og føre dig langt videre.

10. Kitesurf aldrig alene. Det handler derfor om at holde god afstand til alle andre på vandet, og så eller bare fyre den for vildt af uden at blinke med øjenene. Ønsker du mere information omkring hvordan kitesurfere og windsurfere skal forholde sig til hinanden, kan det anbefales at læse 

Regler på vandet
Minimums krav til Kitekursus iflg KBDK

Kommentarer

 
Der er endnu ingen kommentarer